Loes_e » Specials » Technische uitvindingen

De geschiedenis van verschillende technische uitvindingen

De film, de radio en de cd, allemaal uitvindingen die niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven. Deze dingen zijn in de moderne tijd allemaal heel vanzelfsprekend, maar vroeger konden de mensen zich absoluut niet voorstellen dat een film ooit zou bestaan of dat ze naar muziek konden luisteren.

Geschiedenis technische uitvindingen

Jaren geleden werd er niet voor mogelijk gehouden wat er in de moderne tijd allemaal kan. Wat honderden jaren geleden begon met experimenten en de uitvindingen van technische apparaten, is tegenwoordig gegroeid tot een enorm uitgebreide moderne elektronische technologie. De uitvinding van de stoommachine bijvoorbeeld in 1763, deze heeft de industriële revolutie in gang gezet en inspireerde honderden uitvinders wereldwijd tot nieuwe ideeën.

Ook de gloeilamp, uitgevonden door Edison is onmisbaar en zorgde ervoor dat er technieken bekend waren waardoor alles wat met licht te maken heeft in de loop van de tijd ontwikkeld werd.Naast deze belangrijke uitvinding ontwikkelde Edison ook de grammofoonplaat, die jaren later weer leidde tot de uitvinding van de cd. In de loop van de eeuwen werden uitvinders steeds slimmer en ze gingen door op elkaars uitvindingen, waardoor er steeds weer nieuwe en ingewikkeldere dingen gemaakt konden worden.

Uitvindingen die niet meer weg te denken zijn

Iedereen die dit leest heeft hoogstwaarschijnlijk wel eens een cd gekocht, een film gekeken of naar de radio geluisterd. Eerst luisterden mensen muziek met grammofoonplaten, daarna kwam de cd die enorm revolutionair was en tegenwoordig wordt muziek vooral gedownload en online geluisterd. Ook films worden een stuk minder gekocht en vooral gedownload, maar in de tijd dat de eerste film verscheen was dit nog iets wat de mensen zich absoluut niet konden voorstellen.

De uitvinding van bovenstaande 3 die nu misschien nog wel het meest gebruikt wordt is de radio, wekelijks luisteren in Nederland zo'n 13 miljoen mensen hiernaar. Al deze uitvindingen waren er niet zomaar, hier zijn jaren aan ontwikkelingen en experimenten aan vooraf gegaan.

Weetjes

  • Wist je bijvoorbeeld dat de cd een Nederlandse uitvinding is?
  • Wist je dat de mensen bij de eerste bioscoop film gillend de zaal uit renden?
  • Wist je dat er per dag 1,8 miljoen Nederlanders naar de radio luisteren?
  • Wist je dat de cd uit 3 verschillende laagjes bestaat?
  • Wist je dat de eerste cd-speler meer dan 20 kilo woog?
De geschiedenis van de cd

De geschiedenis van de cd

De cd, iedereen heeft er wel eentje thuis. Ze zijn een tijdje ontzettend populair geweest en hebben nu plaats gemaakt voor het tijdperk van het downloaden van muziek. De cd's hebben voor hele grote on…
De geschiedenis van de film

De geschiedenis van de film

Tegenwoordig is er niemand die nog nooit een film heeft gezien, of het heel bijzonder of speciaal vind om films te kijken. Vroeger was dat wel anders, bij de allereerste bioscoopfilm ooit renden de me…

De geschiedenis van de radio

De radio is tegenwoordig heel vanzelfsprekend, bijna iedereen heeft wel één of meerde radio's in huis of in de auto en zelfs op mobiele telefoons zit meestal een radio. Dit is niet altijd zo geweest,…
Gepubliceerd door Loes_e op 03-10-2014, laatst gewijzigd op 03-10-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.